sâmbătă, 14 februarie 2015

Abuzuri de natura psihica asupre femeii

 
       In primul rand ele trebuie sa recunoasca  faptul ca au fost supuse unor abuzuri . Trebuie  sa fie dispuse sa faca acest lucru .Insa, la fel ca si copiii abuzati , cele mai multe dintre aceste femei ii protejeaza pe cei care abuzeazade ele, negand abuzul si considerandu-se singurele vinovate pentru producerea acestuia .In majoritatea cazurilor, este prea dureros pentru ca ele sa recunoasca ceea ce li se intampla si sa povesteasca intregii lumi prin ce sunt nevoite sa treaca.Tot ce simt aceste femeieste rusinea, deoarece ele cred absolut tot ce le-a spus cel care le abuzeaza.
    Ele au vietile lor, au copii, au case. Nu li se poate  cere sa -si rupa lanturile si sa fuga de acest pericol pe care ele nu-l vad, si de care nici macar nu sunt sigure ca este intr-adevar real.Problema mai grava este aceea ca pericolul e la fel de real si la fel de primejdios ca o pusca indreptata asupra lor , numai ca cele mai multe dintre ele nu stiu acest lucru.Unele stiu, insa de cele mai multe ori sunt foarte inspaimantate. Sunt femei inteligente, cultivate,ce au cariere stralucite, despre care ati putea crede ca ar trebui sa inteleaga mai usor.In ciuda celor mai bune scoli pe cere le-au urmat , indiferent de veniturile obtinute, sunt si ele in pericol sa cada victima unor astfel de abuzuri, cateodata  acestea costituie cele mai usoare tinte. Ele sunt torturate intr-un mod subtil, cu rafinament .
      Femeile mai familiarizate cu experienta strazii sunt mai putin dispuse sa inghita orice gogoasa li s-ar debita.Acestea sunt cele supuse violentelor fizice.
    Abuzul nu face discriminari privind culoarea, rasa, el nu tine cont de nici o regula sociala sau economica.El poate atinge pe absolut oricine.Asa ceva i se poate intempla oricaruia dintre noi, mai ales daca evem circumstante care sa ne creeze o anumita predispozitie in aceasta directie. Bunaoara, o femeie care in copilaria ei a fost martora unor sistematice abuzuri in familie, sa zicem una cu un tata violent sau foarte autoritar, va crede ca un sot care nu o violenteaza fizic niciodata este un tip extraordinar, cu toate ca acesta ar putea avea un comportament de zece ori mai abuziv decat acela al tatalui ei, dar mult mai periculos.
    Sotul ar putea-o controla , izola, ameninta, teroriza, insulta, umili, injosi, dispretui sau i-ar putea interzice afectiunea sau banii.Ar putea-o abandona sau ameninta ca ii va lua copiii.
    Toate aceste cosmaruri pot fi traite zi de zi fara sa lase vreun semn pe corpul ei.
   Si i-ar zice ca e una dintre cele mai norocoase femei, iar ceea ce  e mai rau este ca ea chiar crede ca asa stau lucrurile. Sprijinit  de biserica si de traditia si romaneasca care sacrifica femeia  in  fata conditiei de mama, supunandu-i pe micuti unor  abuzuri  similare celor la care e supusa mama.
   Si un asemenea ticalos nu  va putea fi niciodata aruncat in spatele gratiilor pentru ce i-a facut el femeii, deoarece va nega totul, spunand ca aceasta e nebuna, proasta, necinstita, dezechilibrata,
precum si ca minte in legatura cu el in totalitate.
   Inca si mai rau este faptul ca ea probabil crede asta.