luni, 17 octombrie 2016

Schimba filtrele unui aparat de aerosoli



Pentru un aparat de aerosoli filtrele sunt foarte importante si trebuie schimbate la anumite intervale de timp. Pentru tratamentul bolilor respiratorii, aerul curat este in sine o terapie si de aceea este esential ca si vaporii de aerosol inspirati sa fie fara impuritati.

Atunci cand achizitionati filtre noi pentru nebulizatorul dvs. trebuie sa va asigurati ca sunt compatibile. In manualul de utilizare al aparatului de aerosoli veti gasi detalii cu privire la modelul de filtre si modul de inlocuire al acestora. Totusi, nu este trebuie sa asteptati sa  treaca perioada recomandata de producator pentru a le schimba. Daca ati folosit intr-o anumita perioada aparatul de aerosoli mai intens sau daca dimpotriva nu l-ati utilizat pentru un timp indelungat, verificati daca nu aveti filtrele murdare. Indicat ar fi sa faceti schimbarea in fiecare luna sau la intervalul specificat de producator.
In cazul in care constatati ca filtrul este deteriorat sau murdar si nu aveti altul de schimb in casa, nu incercati sa improvizati. Nu incercati nici sa-l spalati si nici sa folositi nebulizatorul fara filtru de aer. Puteti strica aparatul de aerosoli. De asemenea, este important sa curatati si capacul filtrului de aer, pe care trebuie sa nu il tineti acoperit in timpul utilizarii.
Pentru a pastra aparatul de aerosoli in conditii bune, este bine sa il depozitati intr-un loc fara praf, fara umezeala si ferit de razele directe ale soarelui. In felul acesta nu va trebui sa schimbati filtrele de aer la un interval foarte scurt de timp.
Filtrele nu sunt foarte scumpe, asa incat schimbarea lor nu presupune o cheltuiala mare. Mai mult, ati putea avea in casa cateva de rezerva, pentru situatii de urgenta. De asemenea, sunt foarte utile si in cazul in care plecati intr-o calatorie mai lunga.