luni, 3 ianuarie 2011

Romania in astrograma

Idee de pornire: sa analizam tema Romaniei ca si cum ar fi astrograma unei persoane in carne si oase, nascuta la 24 ianuarie (5 februarie) 1859!

Mi-a venit urmatoarea idee: ce ar fi daca am considera ca avem in fata noastra nu astrograma unei tari, ci a unei tinere fete sau a unui tanar baiat? Ma gandesc ce as spune, ce as recomanda unei astfel de persoane, aflata la inceputul drumului sau in viata?

Triada Soare-Luna-Ascendent

Sa incepem cu triada de baza: Soare-Luna-Ascendent. Soarele se afla in Varsator, Ascendentul in Rac si Luna in Pesti. Un semn de aer si doua de apa.

Calitati:

Cu un semn de aer si doua de apa in triada de baza, deducem ca o astfel de persoana imaginara dispune de abilitati bune de comunicare, talente artistice si deprinderi ingineresti.

Cu personalitatea de baza definita prin semnele Varsator, Pesti si Rac, este evident ca Romania este o tara predestinata vietii spirituale.

Pozitia Nodului Nord in primul grad din Pesti – practic la granita dintre Varsator si Pesti – confirma aceasta predestinare.

Deficiente

Mereu exista si cealalta fata a medalionului. Evident, se ridica niste semne de intrebare in privinta focului si a pamantului. A focului si a pamantului in sens astrologic, ceea ce in limbajul comun inseamna spirit de initiativa si curajul de a fi noi insine (focul), respectiv simt practic si abilitati economice (pamant).

Definiti prin aer (comunicare) si apa (viata sentimentala), suntem mari artisti si mari ganditori, dar – tindem sa fim prea visatori. Ne visam viata, vorbim mult despre ea, dar – oare o traim din plin? Avem multe idei, dar oare avem perseverenta de a le pune in practica? Avem curajul de a fi noi insine? Avem initiativa sau ne lasam calcati in picioare de catre celelalte popoare ale lumii?

Ca tara, posedam multa inteligenta („aur cenusiu”) si simt artistic, dar – hai sa na uitam in oglinda si sa ne punem intrebarea: oare cumva nu suntem prea aerieni? Avem suficient spirit practic? Avem suficient talent de a ne descurca in planul financiar? Cum stam cu initiativa („focul” astrologic)? Avem suficient curaj sa ne exprimam ideile si de a le pune in practica?

Imi vine in minte nuvela „Intelectualii” de Ion Luca Caragiale. Avem aer in triada de baza: vorbim mult, disecam problemele, le analizam din toate partile – si ne multumim cu atat. Oare e suficient? N-ar fi cazul sa le punem in practica, mai mult decat reusim?

Ce fel de manageri am fost, in ultimii 20 de ani? Am pornit cu ideea ca suntem incapabili sa hranim „vacile” noastre – vorbind alegoric – si le-am vandut unor popoare vecine. Acum, ei mulg „vacile noastre” si duc laptele acasa in tara lor. Ne dau si noua cu cate o ceasca, dar galeata plina de lapte ajunge in tara lor. Noi cosim iarba pe fanetele noastre, facem fanul, hranim vacile – dar laptele ajunge in strainatate. Am fost manageri buni? Nu, din pacate... Am acceptat, poate prea usor, lipsa pamantului si a focului din triada de baza a astrogramei tarii noastre.

Posibilitati de a imbunatati situatia

Calea 1: constientizarea

Constientizarea este primul pas catre rezolvarea problemei. Constientizand ca avem deficientele enumerate mai sus, stim macar in ce domenii avem de lucru.

Aceasta este munca astrologului: constientizarea.

Trebuie sa deseneze clientului sau o imagine clara despre personalitatea acestuia (amalgamul calitati-defecte) si o harta inteligibila pentru ca acesta sa poata gasi drumul afara din jungla.

Acum, clientul nostru este o tara intreaga. Natiunea romana.

Ce sfaturi ii putem da?

E simplu, trebuie sa ne imbunatatim la capitolele:

- „Pamant”: sa avem mai mult simt practic, sa fim mai harnici, sa ne dezvoltam abilitatile economice si manageriale

- „Foc”: sa avem grija ca ideile noastre sa fie puse in practica, sa avem curajul de a fi noi insine, sa avem incredere in noi insine, de a ne fauri viata asa cum o dorim noi, sa nu mai copiem stilul de viata a altor popoare, sa nu adoptam neaparat modelele (sabloanele) lor ci sa analizam daca nu cumva modelul nostru este mai bun, mai adecvat felului de a fi al romanului. Sa avem curajul de a lupta cu mai multa inversunare pentru noi insine!

Calea 2: relatiile

- Impresarul

Daca nu reusim sa invingem deficientele cu care ne confruntam cu fortele proprii, totusi avem varianta unui ajutor venit din afara.

Sa ne aducem aminte ca cei mai multi artisti au nevoie de un impresar. Artistul, un om care poseda multa „apa” (in limbajul obisnuit: viata sentimentala bogata) in astrograma sa, are nevoie de un impresar – foarte probabil o persoana cu mult „pamant” (simt practic, incapatanare, rezistenta – de exemplu pentru a nu ceda la negocieri) in harta sa natala, cineva care sa se ocupe de partea plictisitoare a vietii sale: negocieri, organizare, contabilitate. Iar acest impresar trebuie sa fie loial artistului pe care il serveste.

Este foarte important ca in pozitiile de conducere sa punem adevarati impresari, eventual sa-i aducem din strainatate si sa platim salariul ce li se cuvine. Este o varianta...

-Partenerul de viata

Noi, astrologii, obisnuim sa sugeram persoanelor cu o abundenta a planetelor in semne de aer si apa sa-si aleaga un partener de viata capabil sa suplineasca lipsa lor de „pamant” si „foc”. Adica, o persoana in astrograma careia sa se gaseasca suficient „pamant” si „foc”.

Daca in cazul unei persoane sugestia privind partenerul de viata care sa completeze lipsurile sale native pare functionabila, in cazul unei tari aceasta idee este inca de domeniul viitorului. Eu unul cred ca viitoarele colaborari interstatale se vor baza pe schimburi energetice reciproc avantajoase. Probabil se vor gasi tari interesate sa importe de la noi viziune spirituala si profunzime sentimentala, si sa ne ofere in schimb seriozitate si harnicie.

Este posibil ca viitorul sa fie cel al echipelor de lucru mixte (ca nationalitati). Echipe mixte in care fiecare component aduce specificul (energia) tarii sale. Schimbul de idei si energii poate genera un randament superior in aceste echipe mixte. Exemplu concret: echipele de fotbal Internazionale Milano, Arsenal Londra, etc.

Ce inseamna sa fii o tara nascuta in Varsator?

Ideea este ca nu constientizam inca beneficiile oferite de Soarele Romaniei aflat in Varsator. Avem un nivel de trai spiritual ridicat. Nu constientizam cat de mult inseamna acest lucru!

Totul este relativ.

In Romania, daca te ocupi de stiinte spirituale, de terapii complementare, de tarot, de astrologie, de aproximativ orice ciudatenie aflata la frontierele cunoasterii, totusi esti respectat, ai toata stima celorlalti, oamenii iti urmeaza sfaturile fiindca intuiesc ca vorbesti limbajul sufletului si il intelegi corect. Te poti integra linistit in societate si in pofida preocuparilor tale esti catalogat ca fiind normal.

In alte tari europene, nivelul de trai spiritual nu este atat de ridicat.

S-a intamplat odata ca am facut greseala de a afirma in mod deschis ca ma ocup de stiinte spirituale, intr-o alta tara europeana decat Romania. Nu conteaza prea mult care. Imediat, sistemul de operare care anima creierul interlocutorilor mei a dat semne de inghet. Windowsul lor s-a bruiat instantaneu. Atmosfera a devenit, brusc, glaciara. Am invatat pe pielea mea, intr-un mod relativ amar ca in alte tari decat Romania poti fi astrolog, tarolog, energoterapeut, tot ce vrei, dar este mult mai greu sa te integrezi in societate. Este foarte posibil sa fii catalogat ca fiind un „ciudat” pe tot parcursul vietii tale. Nu esti respectat, in mod neaparat, de catre ceilalti. Oamenii nu vor respecta in mod neaparat sfaturile tale fiindca este foarte posibil sa nici nu le inteleaga pe deplin (cu sufletul).

Asadar, nici nu stim ce noroc avem aici, cu Soarele nostru in Varsator. Romania este India Europei. Un Tibet al Europei. Aici te poti simti liber cu adevarat, cu sufletul si cu spiritul.

Acest lucru poate fi un obiectiv de marketing.

Asta avem, asta vindem.

Sa analizam de ce oare Soarele Romaniei se poate afla in Varsator? Acest lucru se datoreaza pe de o parte emanatiilor energetice din zona noastra, dar si modului de trai al stramosilor nostri daci, care si-au lasat amprenta energetica pe aceste meleaguri.

Aici in Romania putem construi un adevarat rai, o regiune in care si spiritul si materia sa se simta la ea acasa. Ar fi bine sa nu ratam aceasta ocazie...

Menirea noastra: a cobori Varsatorul in materie

Nu trebuie sa ne multumim doar cu studii intelectuale si spirituale. Trebuie sa gasim aplicatiile practice ale studiilor nostre.

Romania ofera posibilitatea de a explora dimensiunea spirituala a vietii.

Un exemplu ar fi cercetarile omului de stiinta japonez Masaru Emoto. Stiti ca apa „tratata” cu sentimente pozitive formeaza cristale foarte frumoase si, evident, este mai gustoasa si mai hranitoare. Ce ar fi daca am aplica in practica aceste descoperiri? Daca toate iaurturile, sucurile, compoturile, conservele si zarzavaturile produse in Romania ar contine cristale frumoase precum cea modelata in apa de expresia „Iubire si Recunostinta”.

Poate candva patronii de firme vor constientiza importanta vietii spirituale. Daca vrem sa producem ceva de calitate, acest lucru nu este posibil decat printr-o viata spirituala adecvata. Imi imaginez o lume in care patronii de firme investesc in educatia spirituala a angajatilor lor.

Imi imaginez o lume in care in locul certificatelor ISO 9001 si 12001, se trimite o mostra din produsurile firmei la laboratorul D-lui Masaru Emoto si rezultatul va inlocui acel certificat.

Masaru Emoto = Master Your Emotions!

Imi imaginez o lume cu produse de calitate, manufacturate de oameni liberi si fericiti. Imi imaginez o lume cu alimente de calitate, cu adevarat hranitoare.

s.a.m.d.

Comunicarea de tip Varsator

Soarele Romaniei din Varsator este si o invitatie de a comunica deschis, sincer si profund. Intr-adevar, comunicam mult, dar oare respectam Varsatorul din noi insine? Comunicam suficient de profund sau atingem doar suprafata problemelor? Comunicarea deschisa presupune un risc, dar mai bine ni-l asumam ca sa fim in concordanta cu Varsatorul. Altfel, ajungem sa ramanem cu un gust amar in gura.

In comunicarea noastra, sufletul are locul pe care-l merita? Dar umorul? Dar SF-ul? Trebuie sa avem o comunicare de tip Varsator!

Ascendent Rac, Luna in Pesti: a ne trai emotiile!

Purtam masti, desi traim intr-o tara cu Ascendentul in Rac si Luna in Pesti. Ne putem da seama ca nu e cazul – ar trebui sa ne exprimam sentimentele cu mult mai mult curaj. Bineinteles, nu invit pe nimeni sa sparga tot ce ii iese in cale cand este nervos. Sau nu m-as bucura daca Romania ar deveni o tara de telenovela. Insa, ne putem da seama, din Ascendentul in Rac si Luna in Pesti din astrograma Romaniei ca nu trebuie sa ne reprimam emotiile. Pentru ca nu stam bine la capitolul sanatate fizica si psihica.

Trendul mondial este sa fii impecabil, sa n-ai emotii, sa porti o masca de fericire. Prin limba engleza, raspandita odata cu calculatoarele si cu revolutia informationala, Capricornul (=stapanirea/reprimarea emotiilor) ne-a invadat vietile. Este adevarat ca invatam seriozitatea, harnicia si stapanirea emotiilor tocmai prin folosirea limbii engleze, ceea ce este un lucru bun. Insa, sa nu uitam ca suntem un popor latin si ca in astrograma Romaniei, Ascendentul se afla in Rac si Luna in Pesti, deci suntem invitati sa ne traim sentimentele in mod deschis si cu mult curaj. Nu trebuie sa fim roboti – ci oameni. Suntem invitati sa fim noi insine, intr-un sens frumos al acestei expresii.

Englezilor le sta bine sa-si stapaneasca emotiile, fiindca tara lor emana astfel de energii si traditia lor „hraneste” aceasta atitudine. Totusi, ei se uita cu invidie peste Canalul Manecii, la fratii nostri francezi, dorind sa invete trairea deplina a sentimentelor de la ei.

Nu trebuie sa ne aliniem in mod neaparat la trendul mondial. Este bine sa ne stapanim emotiile, dar nu sa le reprimam. Trebuie sa avem curajul sa le traim pe deplin – astfel avem sansa de a scapa de bolile de inima (si multe alte boli).

In astrograma Romaniei, Venus se afla in Capricorn si primeste o cuadratura de la Marte. Trebuie sa constientizam ca nu este o pozitie prea fericita pentru Venus. Trebuie sa lucram la capitolul sentimente, sa introducem in ele mai multa caldura.

Nodurile Lunare pe axa Fecioara-Pesti

Se spune ca este axa crestinismului. Este impropriu spus. Fecioara si Pestii sunt mai vechi decat crestinismul. As spune mai degraba axa iubirii neconditionate si a sanatatii fizice si psihice. In Fecioara, ingrijesti corpul bolnav. In Pesti, sufletul bolnav. In amandoua zodiile, fara sa astepti ceva in schimb. Si incerci sa restabilesti starea de sanatate.

Axa Fecioara-Pesti corespunde si naturii/naturaletii.

Romania poate fi un sanatoriu mondial. Un loc unde sa vina oamenii sa se insanatoseasca fizic si psihic. Bineinteles, pentru asta trebuie sa mai depunem niste eforturi, dar macar dispunem de baza energetico-spirituala.

Mai intai, trebuie sa trecem noi la un stil de viata sanatos. La alimentatie sanatoasa, gandire sanatoasa, crez sanatos, s.a.m.d. Dupa care, constienti de menirea noastra, s-o desemnam inclusiv ca punctul nostru forte din punct de vedere marketing.

Privire in viitor

Sa aruncam o privire asupra lui Pluton. Este cea mai lenta planeta din sistemul nostru solar. Mersul sau – prezenta sa in diferite zodii – defineste niste mici ere. Este o respiratie cosmica.

Pluton parcursese zodia Sagetatorului intre anii 1995 si 2007. Accentul s-a pus pe „strainatate”. Trebuia sa importam tehnologie si atitudine din strainatate. Aveam nevoie. Lumea stabilea contacte cu popoarele de peste hotare, incerca sa inteleaga si sa adopte modul lor de gandire si de lucru. Lumea merge in directia unificarii.

Cuvantul de ordine era globalizarea. Modelul mondial.

Acum, Pluton se afla in Capricorn. Axa Rac-Capricorn ne cheama „acasa”. In locul modelului mondial, revine in prim-plan initiativa locala. Ne dam seama ca modelul gandit la Washington sau Bruxelles poate sa nu fie functional la Bucuresti sau la Budapesta. Ne dam seama ca trebuie sa dezvoltam propriul nostru model.

Este noul trend mondial: initiativa locala. Conform prezentei lui Pluton in Capricorn.

Pluton a trecut din Sagetator in Capricorn = se revine de la „global” la „local”.

Noi stim ce putem si ce avem nevoie. Noi stim ce resurse avem. Noi trebuie sa facem efortul. Asta e natura Capricornului. Invitatia lansata de Pluton.

Un comentariu:

Masaj erotic spunea...

Am parcurs acest post al tau si imi place ceea ce am citit. Continua tot asa. *^*

Trimiteți un comentariu