luni, 20 iunie 2011

Gasca

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQV9911ww7aYlCdVMVoW4ldXZggEvTbGBVhHrQP_eUx9La2Fqj71. Gistele zboara in stoluri in forma de V. Cind fiecare gisca da din aripi ea creeaza un curent ascendent ce sustine gisca din spatele ei. Astfel stolul inainteaza cu 71% mai repede decit daca fiecare gisca ar zbura singura.

2. Cind o gisca iese accidental din formatie, ea simte imediat rezistenta curentului de aer si de aceea revine imediat in stol.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRUEBGc9sHnuJYr_1hW6GcsqNLCt3EwOr6RI9kLpX9NMfIxRQWwJg3. Cind gisca din fruntea stolului oboseste, ea nebeneficiind deloc de curentul ascendent, se retrage in mijlocul formatiei pentru a se odihni si o alta gisca ii ia locul din fata.

4. Gistele din stol gagaie pentru a o incuraja pe cea din fata sa mentina viteza.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQG6mmL3_VD_HAMBaKQvASubde0boofoquEAHd1jC91EHfrclVU5. Cind o gisca se imbolnaveste sau este ranita, doua giste din stol ies din formatie si zboara in jos dupa ea pentru a o ajuta si proteja. Ele ramin cu gisca bolnava pina cind aceasta isi revine sau moare si isi continua apoi drumul cu un alt stol.

MORALA: Daca omul ar avea minte macar cât o gisca....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu